Когато бях бременна, всички ме предупреждаваха, какво ме чака. Предупрежденията ме чакаха,

...
Когато бях бременна, всички ме предупреждаваха, какво ме чака. Предупрежденията ме чакаха,
Коментари Харесай

Когато бях бременна, никой не ме предупреди, че…

Когато бях бременна, всички ме предупреждаваха, какво ме чака. Предупрежденията ме чакаха, където и да е, даже и от непознати хора …

“Приятно ти е сега единствено със брачна половинка ти, само че по-късно бебето ще ти лишава време и рядко ще имате опция да бъдете сами ” , “Купи си цялостен бански за идващото лято – тялото в никакъв случай повече няма да бъде същото ” . Или още по-лошо – съвета, който получих от моята лекарка, когато й споделих, че се опасявам, че в никакъв случай повече няма да бъда секси за мъжа си.   “Ще можеш да отслабнеш след първото дете, само че не разчитай на това, откакто родиш второ. Но тогава ще бъдеш толкоз изтощена, че това няма да бъде толкоз значимо. ”

А моят любимец е: “Спи в този момент, до момента в който можеш! ” , Както и “Наслади се на тишината, оправи си ноктите, че в никакъв случай няма да имаш време да си взема душ даже ”.

Освен всички тези предизвестия, които основават усещане, че краят на света е близо, не помниха да ме предупредят за това, което неизбежно следва.

Забравиха да ме предупредят, че след дългите часове родилни болки, сърцето ми ще се стопи, когато за първи път видя лицето на бебето. Трябваше да ми кажат, че сълзите от наслада в действителност съществуват и че не могат да се управляват. И че могат да потекат единствено поради това, че държа дете то си в ръце. Трябваше да ми кажат, че постоянно в себе си би трябвало да имам кърпички.

Трябваше да ме предупредят, че мъжа ще го обичам още повече, когато стане татко на моето прекрасно бебе и че няма да си спомня метода, по който по-рано съм го обичала. Че и отсега нататък ще имаме разногласия и провокации, само че че ще има нови способи, да се забавляваме дружно, а детето ни да бъде с нас. Че ще измисляме смешни имена и ще се смеем до сълзи. Че тайничко ще чуя, до момента в който й сменя пелените да й приказва “Аз съм баща. Та-те, а първите ти думи ще бъдат ма-ма ”.

Трябваше да ме предупредят, че в случай че хапвам здравословна храна в естествени количества,  ще осигуря на бебето достатъчно калории посредством кърмата. Да ми кажат, че първоначално няма да се сещам за диета. Че ще трептя от благополучие, когато докторът ми каже, че напредвам добре и че има обикновено тегло за възрастта си. Че тялото ми, от самосебе си, още веднъж ще се върне към естественото и че ще вляза в старите си дънки в период от шест седмици. И че брачният партньор ми ще ми споделя, че съм секси – доста постоянно и доста безапелационно.

Трябваше да ме предупредят, че независимо от това какъв брой съм изморена, постоянно ще бъда подготвена, тъй като тя ме чака. Че някои дни просто ще заставам до нея и ще я виждам, без значение от своите отговорности. Че нейният рев ще ме побърква, само че и че ще се усещам като Супермен, когато я успокоя. Трябваше да ми кажат, че ще дремя. Може би не всяка вечер и без спиране, само че задоволително.

Инфо: www.dunavmost.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР